ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, καθώς και η Οργανωτική Επιτροπή έχουν την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσουν στο “24ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο” , που θα διεξαχθεί στις 11-14 Οκτωβρίου 2018, στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Atheneaum Intercontinental.

Το Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο αποτελεί, μια εκδήλωση θεσμό η οποία πραγματοποιείται ανά διετία, αποτελώντας σημείο συνάντησης των κορυφαίων επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με την Ουρολογία. Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρακολούθηση των τελευταίων εξελίξεων, η περαιτέρω γνωστική μας διεύρυνση, μέσω της παρουσίασης των τελευταίων επιστημονικών μελετών, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου καταρτίζει ένα τετραήμερο επιστημονικό πρόγραμμα  υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου και ενδιαφέροντος, με αξιόλογες παρουσιάσεις και ομιλίες από διακεκριμένους και καταξιωμένους ομιλητές. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στα θέματα εκείνα που μας προβληματίζουν περισσότερο στην καθημερινή άσκηση της ειδικότητας μας καθώς και στις εξελίξεις εκείνες που αλλάζουν τα δεδομένα στην αντιμετώπιση των ασθενών μας. Δεν θα παραβλέψουμε σε καμία περίπτωση να στρέψουμε την προσοχή μας στα νεότερα μέλη της ειδικότητας μας. Θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, την επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξη καθώς και τη διά βίου μάθηση θα περιέχονται στο πρόγραμμα αποσκοπώντας στην έγκυρη ενημέρωση αλλά και διασφαλίζοντας τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις, αλλά και στις ευκαιρίες που συνεχώς παρουσιάζονται. 

Η επιλογή της Αθήνας εξυπηρετεί τον στόχο της Οργανωτικής Επιτροπής, να δοθεί ένας διεθνής χαρακτήρας στο Συνέδριό μας, μέσω των συνεργασιών που επεδίωξε και εξασφάλισε η Οργανωτική Επιτροπή, σηματοδοτώντας μια εξωστρέφεια της Ε.Ο.Ε προς την παγκόσμια Ουρολογική Κοινότητα. Έτσι φέτος, εκτός των καθιερωμένων παρουσιάσεων από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, το τετραήμερο επιστημονικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συνεδρίες σε συνεργασία με την Socite International de Urology (SIU), τo EAU Section of Uro-Technology (ESUT) , την International Continence Society (ICS)  και φυσικά το καθιερωμένο σεμινάριο του European School of Urology (ESU).

 Ελπίδα μας είναι πως η διοργάνωση θα αποτελέσει για άλλη μία φορά πυρήνα ενημέρωσης και σημείο αναφοράς στη διάχυση και προαγωγή των επιστημονικών εξελίξεων, αλλά και στη γέννηση αποδοτικών συνεργασιών.

Με χαρά, λοιπόν, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του Συνεδρίου μας, συμβάλλοντας και εσείς στη διοργάνωση μιας άκρως σημαντικής επιστημονικής συνάντησης.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ηρακλής Πούλιας

Πρόεδρος Ε.Ο.Ε. & 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου